wtorek, 5 lipca 2011

Trochę ekskluzywny wtorkowy obiad

Wymyślając obiad na dziś wpadłam na pomysł, aby kupić mrożone krewetki koktajlowe i z nich coś upichcić. W sumie udało się i muszę przyznać, że wyszło nawet nie najgorsze!

Składniki: makaron spaghetti z pszenicy durum, mrożone krewetki koktajlowe, liście szpinaku, czerwona papryka, pomidor, czerwona cebula, oliwa z oliwek, jogurt naturalny, ketchup, czosnek, papryka słodka w proszku, oregano, bazylia sypkie, sól, pieprz.
Liście szpinaku wymieszać z pokrojonymi w kostkę czerwoną papryką i pomidorem oraz czerwoną cebulą. Polać wszystko oliwą z oliwek, dodać trochę soli i pieprzu. Przygotować dip do dania z jogurtu naturalnego wymieszanego ze zmiażdżonym czosnkiem, ketchupem, słodką papryką, oregano, bazylią, solą i pieprzem. Ugotować makaron. Krewetki rozmrozić i wrzucić na chwilę do wrzątku (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Podawać makaron, krewetki i sałatkę razem polane dipem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz